sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Viidakkokurkku ja pitkä päivä

Tämän päivän merkittävät hommat olivat siirtää taimia isompiin ruukkuihin ja pähkäillä, miten ne saa sopimaan ikkunoiden lähettyville, retki viljelypalstalle ja sitten herkkuaterian valmistaminen minulle ja vaimolle. Retkessä erityisenä lisäkierteenä, että sinnehän piti mennä kävellen, kun ei ollut varsinaisesti mitään tarkoitus tehdä, enkä kyllä tehnytkään. Lähinnä haistelin ilmaa. Käveltyäni viisi kilometriä sinne ja sen jälkeen viisi kilometriä takaisin. Tulipa kuntoiltua.

Kasvien sovittamisessa päädyin siihen, että pitää vain miettiä, kuinka paljon mitäkin kasvia tarvitsee. Kaksitoista "Tigrellaa", raidallista "avomaantomaattia" ja kuusi "Chocolade cherry"-kirsikkatomaattia riittävät hyvin ja loput saavat mennä jakoon. Latva-artisokkaa on vain kahdeksan tainta ja menevät kaikki jatkoon, chilejä, "Rawit" olisi vaikka kuinka paljon, mutta kahdeksan saa riittää, viidakkokurkut menevät kaikki jatkoon ja elämänlankaa vielä arvotaan. Nyt nämä kaikki olivat pienissä turveruukuissaan ja menivät turveruukkuineen 8 cm muoviruukkuihin, ja tomaatit isompiin kellarin kätköissä varasto olleisiin. Nyt pääsee sitten taas siirtämään Creamy-purkeista pikkutaimia eteenpäin turveruukkuihin ja kylvämään seuraavat siemenet Creamy-purkkeihin.

Herkkuateriana oli mukaeltu lammaskebab salaatilla ja sämpylällä: maanantain lammaspalapaistin lämmitin, siivilöin talteen lammaskuutiot, suurustamattoman liemen kuppeihin, leikkasin Tarjan leipoman sämpylän kummallekin ohuiksi viipaleiksi, jäävuorisalaattia tomaattia ja punasipulia pieneksi, jugurttikastike omenaviinikastikkeella ja kokosin annokset: salaatti, tomaatti ja sipuli ja näiden päälle jugurttikastike, viereen leipäviipaleet dipattavaksi lammasliemeen ja sitten mureat lampaanlihat. Toimii.

Ja sitten kuva viidakkokurkusta nykyisellään, 6 cm turveruukussa, dominolautasella:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hallitusspekulaatiota eduskuntavaalien jälkeen

Joulukuun lopussa arvioin mahdollisia hallituskokoonpanoja silloisten kannatusprosenttien perusteella. Silloin pidin mahdollisena kolmea eri...