tiistai 7. toukokuuta 2019

Huomenna hallituspohja selviää?

Tänään vielä jäi kysymys auki: sinipunaa vai kansanrintamaa. Eniten pohdittavaa on Keskustapuolueella, joka joutuu miettimään omaa tulevaisuuttaan pahan karilleajon jälkeen: olisiko parempi kasvaa korkoa oppositiossa vai rakentaa uudestaan perinteisempää keskustalaista henkeä hallituksessa. Hallituksessa saattaa olla pelkona sitoutuminen liian vihervasemmistolaiseen politiikkaan, mutta oppositiossa on paikka Perussuomalaisten varjossa.

toinen pohdittava asia on, miten SDP:n Rinne näkee vahvan oikeistolaisen oppositioblokin muodostumisen. Kokoomus ja Perussuomalaiset lähentyivät toisiaan jo ennen vaaleja ja Kristillisdemokraatit sopivat tähän joukkoon mainiosti. Aamulehden Matti Mörttinen pohtikin tätä ajatusta ja päätyi siihen, että Rinne ei haluaisi antaa mahdollisuutta tällaisen voiman keskittymiselle. Sikäli Keskustapuolue olisi turvallisempi oppositiossa.

Taas neuvo ja toive: Rohkeasti omaa politiikkaa, katse pallossa. Vaalivoittajat olivat SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto, häviäjä edesmenneen hallituksen linja. Tämä kertoo, että vauhtia on haettava vähän vasemmalta ja vihreästi. Keskustapuolueen perinteisempi linja sopii tähän hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hallitusspekulaatiota eduskuntavaalien jälkeen

Joulukuun lopussa arvioin mahdollisia hallituskokoonpanoja silloisten kannatusprosenttien perusteella. Silloin pidin mahdollisena kolmea eri...